Budapest, 2016. január 9. – A biztonsági öv használatát kívánja felmérni a Kovács Autó.

2016. január 1-jén lesz negyven éve annak, hogy Magyarországon kötelező a biztonsági öv használata. A ma az utakon járó magyar autósok túlnyomó többsége már úgy tanult meg vezetni, hogy az öve a gyakorlati órákon és a vizsgán be volt kapcsolva. Ennek ellenére, az öv használata még ma sem természetes mindenki számára, illetve magával a használattal, annak hasznával kapcsolatban többféle vélemény alakult ki az autósok között.

A szegedi Kovács Autó alkatrész-kereskedés és szerviz az évforduló kapcsán arra vállalkozik, hogy megpróbálja minél több autóstól megtudni, ők miként használják a biztonsági övet, illetve hiteles képet szeretne kapni arról, hogy a mai autóvezetők hogyan viszonyulnak  az övhasználathoz.

Ezért összeállított egy kérdőívet az alábbi linken: https://alkatreszek.hu/40-eve-kotelezo-a-biztonsagi-ov-hasznalata. A cél az, hogy ezt minél több autós töltse ki 2016 január folyamán. Az így kapott adatokat és véleményeket cégünk szakemberekkel fogja elemeztetni, és az eredményről, véleményekről, jellemző magatartásformákról széles körben tájékoztatja a közvéleményt, elsősorban a szaksajtót.

Az “Értünk hozzá” kampányról

Az MGE tagvállalatai úgy gondolják, hogy szakmai összefogásra van szükség annak érdekében, hogy a márkaszervizek által képviselt valós értékek kerüljenek a köztudatba. A márkaszervizek garantálják a gépjármű biztonságát, garanciát adnak munkájukra és a beépített eredeti gyári alkatrészekre. MGE egy közérdekű tájékoztató kampányt folytat, amelynek részeként létrehozta a www.ertunkhozza.hu honlapot, hogy bemutassa azokat a valós és hiteles értékeket, amelyeket a márkaszervizek képviselnek, és amelyek fontosak valamennyi autós és a közlekedés biztonsága számára