Budapesten, Miskolcon, Karácsondon, Füzesabonyban, Gyöngyösön, Egerben, Mezőkövesden és  Kápolnán is nyitott már műhelyt az az férfi, aki karosszérialakatosnak adja ki magát. Az előleget rendre felveszi, de a kocsik sosem készülnek el, és a pénzüket sem látják többet a tulajdonosok. A csaló egyik áldozata kereste fel az Origót azzal, hogy őt négyszázezer forinttal rövidítette meg a férfi.

A férfi négy évig építette az autóját. Ezalatt közel két millió forintot költött rá. Egy kiállításra szerette volna vinni, ahhoz a kocsi karosszériáját kellett volna javítani, a sárvédőt szélesíteni és fényezni az autót. Nem márkaszervizhez fordult, hanem közösségi oldalon keresett szerelőt. Jelentkezett is egy férfi, aki azt mondta, hogy karosszérialakatos, autófényező, és vállalná a kocsi javítását. Megegyeztek, a tulajdonos elvitte a kocsit a férfihez Kápolnára. Adott anyagra pénzt, szerződést is írtak. A szerelő azt ígérte, egy hónap múlva elkészül a javítással. Később többször is kért pénzt a fiatal férfitól. De az autó csak nem készült el, ráadásul még a korábban jó állapotú felniket is összetörte. A fiatal férfi felajánlotta, hogy segít neki befejezni az autó javítását. De a csaló azt mondta, hogy új műhelyt nyit Gyöngyösön, és odaszállítja át a javítandó kocsit, és egy héten belül teljesen kész lesz az autó. Újabb összegeket kért és kapott, majd újabb hibákat talált az autón, amiket haladéktalanul javítani kell. Hónapok teltek el, de a hazugságokon kívül mást nem kapott a megrendelő.
Amikor egy újabb összeg átadásakor végre láthatta az autóját, a fiatal férfi megdöbbent: semmi sem készült el a kocsiján. Sőt, még be sem indult. Ekkor még adott egy utolsó esélyt a szerelőnek, de amikor pár hét múlva sem kapott megfelelő információt a javításról, elhatározta, hogy elhozza a kocsiját. Elment a műhelybe, ahol az autója darabokra szedve állt. Ekkor rendőrt hívtak, a járőrök akkor azt mondták, polgári per lesz az ügyből, ezért hagyják ott az autót a műhelyben, amíg azt igazságügyi szakértő meg nem nézni. Az autót nem sikerült elhozni, sőt, a csaló alá akart íratni egy papírt az autótulajdonossal arról, hogy 80 órát dolgozott a kocsin. Erre nem volt hajlandó az autótulajdonos, és megegyeztek, hogy másnap visszamennek a kocsiért. De másnap már nem találták a férfit a műhelyben, ezért új időpontot beszéltek meg. Akkor sem találták sehol a csalót. A fiatal férfi feljelentést tett a rendőrségen. Rendőri segítséggel sikerült elvinni az autót, de csak darabokban.
Nem lett volna olcsóbb, gyorsabb és nyugisabb, ha márkaszervizhez fordul?